Neosport - Sportfelszerelés nagykereskedelem
+36 94/367 362
Részletes keresés

Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület

Alapítás éve: 1999 Az egyesület alapszabályában is rögzített elsődleges célja, a kosárlabda sport népszerűsítése Szombathelyen és vonzáskörzetében. A mindenkori szombathelyi élsportolói kosárlabda csapat utánpótlásának, saját nevelésű fiatalokkal való biztosítása. Az általános- és középiskolás korosztályú kosárlabdázni vágyó fiatalok rendszeres sportolásának és testmozgásának biztosítása és versenyeztetése.Az egyesület a Falco KC Szombathely Kft.-vel és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-vel kötött megállapodás értelmében több, a helyi kosárlabda előmenetelét segítő tevékenységet végez.Az egyesület legfőbb működési célja a tömegesítés, minél nagyobb, kosárlabdát szerető fiatalokból álló tömegbázis létrehozása. A tömegesítés fő célcsoportja a 7-11 éves korosztály. Az egyesület szakmai céljaiban szerepel a gyermeklétszám további növelése.Az utánpótlás
  • Első komoly sikerét 1996-ban a Magyar Ifjúsági Kupa megnyerésével érte el a szombathelyi fiú utánpótlás nevelés.

  • Az azóta eltelt időszakban mindössze egy olyan esztendő volt, amikor szombathelyi utánpótláscsapat nem szerzett érmet a hazai bajnokságokban.

  • Legnagyobb sikerünknek azonban azt tartjuk, hogy sok olyan játékost tudtunk nevelni, akik megállják helyüket az első osztályban és közülük többen a válogatottnak is erősségei lettek.


Weboldal:

Képgaléria


vissza az előző oldalra

Kiemelt partnereink